Se alla inlägg

Vad händer i kroppen?

Från mitten av trettioårsåldern till slutet av femtioårsåldern genomgår våra kroppar stora förändringar. En del kvinnor glider bara igenom utan särskilt stora problem, medan andra upplever alla möjliga slags känslomässiga och fysiska besvär. De negativa symtom som man kan uppleva som en följd av detta är många och varierande. Många förstår inte heller att symtomen som de lider av uppstår just som en följd av hormonsvängningarna, eftersom kunskapen inom det här området generellt sett fortfarande är väldigt begränsat.

Hört talas om förklimakteriet?  Tiden innan du slutar menstruera. Den börjar som sagt ofta i 35-40-årsåldern och varar under ca 1-10 år.

Jag är en av dem som krigat under ett års tid, enbart 44 år gammal. Enligt vården för ung för hormonell utredning. Friskförklarad och glad. Men tankarna och oron har inte minskat för det. Ju mer jag skriver och pratar om det desto fler öppnar upp.  Vi är många och det finns mycket som vi kan göra för att må så bra som möjligt under den här tiden och stötta kroppen och balansera hormonerna.

Generellt kan man säga att ju mer balanserad man är näringsmässigt,  ju mindre stressad man är,  ju mer man rör på sig, tränar och vilar, desto mindre besvär får man.

Under året har jag fördjupat mig och fortsätter utbilda mig för att kunna stötta andra i samma situation. Jag har lärt mig att förklimakteriet är en period i livet där det är viktigt att lyssna på sig själv och sina behov och prioritera rätt. Vi är olika och behöver olika saker. Jag behövde lägga om min träning, vila mer och se över mitt näringsintag.

2020 kommer jag enbart att jobba med kvinnor som behöver kunskap och trygghet i denna period av livet. Ingen ska behöva lida och leva med oron jag levde med, 44 år gammal.

 

Källa: Monika Björn och Her Care.

 

Lämna en kommentar