Bettys ROOM

Ett rum fyllt med livs - och rörelseglädje. Viktiga element i hälsa och livskvalitet.
För utan glädje sker inget varaktigt och utan varaktighet ingen livsstil. Välkommen till min livsstilsblogg.

Olympic Lifting Camp 2016

Olympic Lifting Camp 2016

SNATCH AND CLEAN & JERK IN PERFECTION

För dig som lyfter 0-160 kg, ny som erfaren. Olympic Lifting School anordnar camps vid tre olika tillfällen och ny bjuds även ungdomar in.

Läs mer

Du ska inte kissa på dig!

För en vecka sedan publicerade jag en bild på instagram  med texten ”Visste du att var fjärde kvinna har problem med läckage. Att hoppa, springa och lyfta tungt är ett problem för många. MEN det behöver inte vara så, det finns hjälp att få!”

Läs mer

B-ROOMs träningskurser

B-ROOMs träningskurser

Visste du att vi har många kurser inom träning?

Behövs dessa kurser? Hur svårt kan det vara att träna? Alla kan träna men många vill se progression i sin träning och progression kräver kunskap, förståelse och engagemang. Ta simhopp till exempel, alla kan hoppa från trampolinen men kan man inte ta sig upp ur bassängen kanske man ska lära sig simma först. Man skaffar sig grundkunskap först och sen bygger på med progression.

Läs mer

Kettlebell workshop

Kettlebell workshop

Igår hade vi terminens sista kettlebell workshop. Svett och glädje i det mångsidiga redskapet kettlebell. Många starka ambassadörer behövs, för även här diskuteras en hel del kring rätt och fel. Det finns olika stilar men inget är mer rätt än det andra.

Läs mer

Aktiv ledighet på Bjärehalvön

Aktiv ledighet på Bjärehalvön

Att träna, vara aktiv under en ledighet väcker känslor hos många … ”kan ni aldrig slappa”, ”tycker era barn att det är kul med alla era äventyr”, ”tar ni aldrig semester ifrån ert jobb, ni som jobbar med träning”.

Våra aktiviteter och äventyr stärker vår familj.

Läs mer

Eleiko Strength Coach Level 2

Eleiko Strength Coach Level 2

Min resa i de olympiska lyftens magiska värld fortsatte i veckan. Anders Lindsjö, kursgivaren, förändrade mig som tränare för över två år sedan.

Läs mer

Kontinuitet

Kontinuitet

Mycket av mediautrymmet idag upptas av hälsa och träning. Vissa hyllar andra sågar, trender kommer och trender går. Många menar att den som tränar mest blir bäst, den som lyckas ändra kosten mår bäst.

Nyckeln till framgång stavas kontinuitet.

Läs mer

Du har ett ansvar

Du har ett ansvar

Läser en väns uppdatering på Facebook om ansvar gentemot tränande/klienter. Förstår att detta självklara för mig inte alls är lika självklart för alla inom branschen.

”Träningsinstruktörer och coacher! Se till att ni vet vad som händer på väg upp ur en knäböj och inte bara vad som händer på väg ner!

Läs mer

Bli skottsäker med Erik Börjesson

Bli skottsäker med Erik Börjesson

Vill du skapa en mer effektiv och kvalitativ rörelseförmåga? Vill du få större potential att skapa kraft och utföra atletiska prestationer? Vill du få en ökad tolerans för krafter? Är svaret ja på en eller flera av frågorna så är ”Bli skottsäker” något du inte ska missa. En viktig workshop där Erik Börjesson guidar dig genom nya spännande upptäckter och utmaningar för din kropp.

Läs mer

Mamatummy Day

Mamatummy Day

Måndag den 25 april 2016 firar vi Mamatummy Day för tredje gången!

Varje år riskerar över 40 000 kvinnor i Sverige, att få bestående problem efter graviditet och förlossning. Problemen negligeras ofta av vården och klassas främst som skönhetsbesvär. Besvären vi pratar om är diastasis recti, eller separerade magmuskler som det kallas för i dagligt tal.

Läs mer

Yin Fascial Release

Yin Fascial Release

Idag har vi  fördjupat oss i Yin Fascial Release tillsammans med Martin Lundgren från Bodywork Sweden.  Yin Fascial Release är ett enkelt och effektivt sätt att jobba med och frigöra fascian i olika stretchpositioner.

Läs mer

Träning under graviditet

Många vill fortsätta träna under graviditeten men är rädda/osäkra på vad som är rätt eller fel.

Frågorna är många -”kan jag fortsätta lyfta”, ”är det ok att fortsätta med crossfit”, ”hur är det med puls och intensitet”, ”när och vad kan jag börja träna efter graviditeten”.

Läs mer

SAVE THE DATE

SAVE THE DATE

Den 3:e september är ett datum du inte vill missa.

Vi på B-ROOM gör det återigen, öppnar upp dörrarna för ytterligare en av Sveriges bästa. Denna gång inom rörlighet och vi kommer att bli skottsäkra med Erik Börjesson.

Läs mer

Är det våra styrkor vi ska träna?

Är det våra styrkor vi ska träna?

Det är coolt att lyfta tungt, att få något tungt i rörelse ger en mäktig känsla! Råstyrka, explosivitet, power … kalk på händerna, djupt andetag och en enorm kraftutveckling. Känslan av att vara oövervinnerlig både på gymmet och i vardagen. Många relaterar till känslan, speciellt tävling – och prestationsinriktade läsare.

Läs mer

Praktikant och träningsgrupp

I vår kommer B-ROOM ha en praktikant. Malin läser till hälsocoach och kommer att gå bredvid för att få en inblick i PT yrket. Hon kommer även att få leda en träningsgrupp, en grupp om fyra deltagare, fyra träffar (vecka 7, 8, 12 och 13).

Läs mer

Nej, inte nu… om skador

Man har ett träningsmål, tränar hårt, har bra flyt … och så händer det som inte får hända…en skada. Allt arbete man har lagt ner, alla förhoppningar och målbilder krossas. Varför?

Läs mer

Den perfekta träningsmaten

Den perfekta träningsmaten

Vad är den perfekta träningsmaten? Den frågan ville vi få svar på och bjöd ner en av Sveriges mest välkända näringsfysiologer, Anki Sundin.

Så vad är den perfekta träningsmaten?

Läs mer

Abonnemang på B-ROOM

Äntligen kan du abonnera mig och B-ROOM.

Ett halvår har gått och vårt boutique gym har hittat hem. En modern form till engagemang genomsyrar allt vi gör. Engagemang som grundas på förståelse. En process som innebär att den tränande får kunskap och förståelse i vad, varför och hur.

Läs mer

Hållbar träning

Vårt samhälle uppmuntrar till produktivitet och snabbhet snarare än långsiktighet. Men vi lär oss genom erfarenhet att hållbarhet och helhetssyn är viktigare. Vi når mognad och i det här fallet livs- och träningsmognad.

För hur kan snabb/produktiv på jobbet och intensiv/hård i träningen göra oss hållbara och långsiktiga?

Läs mer

Nyårstävling

Nyårstävling

Sista dagen på år 2015.

Nu har du chansen att inleda 2016 med inspirerande träning med en kompis/partner/förälder.  PT duo värt 1050 kronor ligger i potten.

Läs mer