Se alla inlägg

Min träning

Mitt liv kretsar kring träning, jag tränar andra, mig själv och pratar mycket om träning i olika sammanhang. Träning finns med mig hela min vakna tid men inget som skapar ohälsa, tvärtom, träning är för mig något som skapar balans… små sammanvävda nät som håller ihop min kropp, fysiskt och mentalt. 

Ni som känner mig vet att jag gillar att planera, att sätta upp mål är en självklarhet för mig. Men jag är väldigt lyhörd och gör ständigt justeringar beroende på hur livet ser ut. Vi lever i en föränderlig värld och förutsättningarna kan ändras drastiskt.

Men tillbaka till min träning. I augusti påbörjade jag ett 6 veckors obstacle training program. Kul och utmanande träning som krävde fyra träningspass i veckan. Ett program som avslutades först nu, 10 veckor senare. Varför kunde jag inte fullfölja planen? Jag pratar ofta om vikten av att se kroppen som en helhet och den helheten är inte bara utsidan. Den helheten är inifrån ut. Hur vi mår på insidan påverkar utsidan lika mycket som utsidan påverkar insidan. Vi pratar ofta om styrka inifrån och ut. Ja, den styrkan fanns inte alla gånger och då valde jag att lyssna på min kropp och inte pressa utsidan.

Min träning bygger på balans mellan insida och utsida. Så även om min älskade plan, mitt program säger tempo och insidan säger lugn så vinner insidan den dagen. För om jag har lärt mig något under åren om hälsa, välmående och framgång (på alla plan) så är det just det … insidan är starkt sammanvävt med utsidan.

Och min träningsperiod är nu framgångsrikt avslutad, 4 veckor senare.

Lämna en kommentar