Se alla inlägg

Din personliga tränare

“Om jag vill lyckas föra en människa mot ett bestämt mål, måste jag först finna henne där hon är och börja just där. Den som inte kan det lurar sig själv, när hon tror att hon kan hjälpa andra.

För att hjälpa någon måste jag i och för sig förstå mer än vad hon gör, men först och främst förstå det hon förstår. Om jag inte kan det så hjälper det inte att jag kan och vet mera.

Vill jag ändå visa hur mycket jag kan så beror det på att jag är fåfäng och högmodig. Och egentligen vill bli beundrad av den andra i stället för att hjälpa henne.

All äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa och därmed måste jag förstå att detta med att hjälpa inte är att vilja härska utan att vilja tjäna”

Dessa ord från Sören Kirkegaard, dansk teolog, filosof och författare har format mig till den tränare jag är idag.

Se och bekräfta den tränande där hen är just nu, förstå det hen förstår och utgå ifrån den förståelsen och alltid tjäna på ett ödmjukt sätt. Strävan efter ständig utveckling, min egen som mina tränandes.

 

_MG_9673

Fotograf Linda Himsel.

Spåra från din sida.

Kommentarer (2)

 • Cilla

  |

  Det har alltid varit tydligt att du vill att andra människor ska utvecklas Betty. Jag avundas Växjöborna som har en sådan fantastisk människa så nära!

  Reply

  • Betty

   |

   Åh nu blir jag rörd, tack fina Cilla. Hoppas vi ses snart! <3

   Reply

Lämna en kommentar